Vraag en antwoord

1. Wat kan ik verwachten van intake?

Om een goede analyse van uw aandoeningen te kunnen maken, duurt de intake voor een eerste behandeling gemiddeld 40 minuten. In dit interview worden alle aspecten van uw gezondheid besproken om ons in staat te stellen een nauwkeurige diagnose te stellen. In dit proces zullen we vragen stellen over de gezondheidsgeschiedenis. maak ook gebruik van pols en tong diagnose.
Op basis van deze diagnose stellen we een behandelplan op, waarin we een vorm van behandelingen selecteren zoals acupunctuur, kruiden , moxa of een combinatie van hen. Advies over de frequentie van individuele behandelingen maakt ook deel uit van het plan. 

2. Hoe vaak moet ik voor de behandeling komen?

De frequentie en het aantal behandelingen verschillen van persoon tot persoon. Sommige mensen ervaren bij de eerste behandeling een dramatische verlichting. Voor complexe of langdurige chronische aandoeningen kunnen één tot twee behandelingen per week gedurende meerdere maanden worden aanbevolen. Voor acute problemen zijn meestal minder bezoeken nodig, meestal in totaal vijf tot tien bezoeken hangt af van het individu. Tijdens uw eerste bezoek wordt een geïndividualiseerd behandelplan met het verwachte aantal behandelingen besproken.

3. Wat kunt u verwachten tijdens de acupuncurebehandeling

Om de acupunctuurbehandeling te starten, ligt u comfortabel op een behandeltafel, terwijl op verschillende delen van uw lichaam nauwkeurige acupunten worden gestimuleerd. De meeste mensen voelen geen of minimaal ongemak omdat de fijne naalden voorzichtig worden geplaatst. Wanneer u de zeer dunne acupunctuurnaalden in de drukpunten steekt, kunt u last krijgen van pijn, zwelling of soms milde elektrische schokken, die allemaal normaal zijn. Dergelijke sensaties geven aan dat de naalden op de juiste punten zitten en dat ze werken. De naalden worden meestal 10-35 minuten vastgehouden. Tijdens en na behandelingen geven mensen aan zich zeer ontspannen te voelen.

4. Hoe lang duurt het voor een acupunctuurbehandeling?

Een acupunctuursessie duurt gewoonlijk ongeveer  60 minuten. 

5. Dekt mijn verzekering de kosten

Acupunctuur1 is aangesloten bij de door de meeste verzekeringsmaatschappijen erkende Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde. Als u een aanvullende zorgverzekering heeft, is acupunctuur gedekt. Meer details over verzekeringen kijk op: www.zorgwijzer.nl/vergoeding/chinese-geneeswijzen

Copyright © 2021 Acupunctuur1