Tao

Tao studeerde af bij Shenzhou Open Universiteit in Traditionele Chinese Geneeskunde Acupunctuur. Zij is een geregistreerd lid van de professionele associatie NVA(Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur).  Ze heeft de afgelopen jaren verschillende acupunctuurmethoden opleidingen gevolgd. Bijvoorbeeld Scalp Acupunctuur,  Vijf Elementen Acupunctuuren en de Pulsregulerende Acupunctuur van Dr. Fu Songqing, die ze in Japan heeft opgeleid.  Ondertussen volgde ze ook les Klassieke Kruidenformules bij EATMS (Europe Academy of Traditional Medical Science) en Dr. Zhu Yueping’s Five Circuits & Six Qi. Ze spreekt mandarijn, engels en nederlands.

Ikebana​​

Haar passie over Ikebana.
Het woord “Ikebana” betekent letterlijk “levende bloemen”, wat suggereert dat terwijl de bloemen zijn gesneden en niet langer groeien, ze in deze arrangementen nieuw leven worden ingeblazen.
Ikebana is ontstaan uit de boeddhistische tempelaanbidding in de Sui-dynastie in China. Zen-esthetiek heeft er een grote invloed op. De oude Chinezen konden genieten en zich één voelen met de groei, volwassenheid en achteruitgang van een paar bloemen of een tak. Een klein bosje bloemen kan bergen, rivieren, zee en seizoenen brengen.

Guzheng

De Zheng of Gu Zheng, ook bekend als Chinese citer, Guzheng is een Chinees tokkelinstrument met een geschiedenis van meer dan 2500 jaar. De moderne guzheng heeft gewoonlijk 21 snaren en is gestemd op een grote pentatonische toonladder. Het heeft een groot resonerend klankbord gemaakt van Paulownia. Tao leerde Guzheng toen ze twintig was. Elke keer dat ze Guzheng speelt, brengt het haar rust en plezier.

Copyright © 2021 Acupunctuur1