Acupunctuur

Acupunctuur is een vorm van traditionele Chinese geneeskunde waarbij specifieke delen van het lichaam worden doorgeprikt met scherpe dunne naalden om chipaden, meridianen genaamd, te deblokkeren. Acupunctuur is een compleet medisch protocol gericht op het corrigeren van onevenwichtigheden in de energie in het lichaam. Vanaf het begin in China, meer dan 2500 jaar geleden, wordt acupunctuur traditioneel gebruikt om ziekten te voorkomen, diagnosticeren en behandelen, en om de algemene gezondheid te verbeteren.
Er zijn veel verschillende genre acupunctuur methoden. Onze praktijk  gebruikt voornamelijk de volgende methoden.

  • The Yellow Emperor’s Inner Transmission of Acupuncture

  • Scalp Acupunctuur

  • Oor Acupunctuur

Wanneer acupunctuur?

Voor zeer veel klachten is acupunctuur een geschikte therapie. U kunt daarbij denken aan klachten als hoofdpijn, hooikoorts, menstruatieklachten, lage rugpijn en vermoeidheid. Dit is echter maar een kleine greep. De Wereldgezondheidorganisatie (WHO) omschrijft meer dan vijftig aandoeningen die succesvol met acupunctuur kunnen worden behandeld. (klachten lijst
Et zijn ook aandoeningen waarbij acupunctuur het probleem zelf niet kan oplossen maar wel een geweldige ondersteuning is bij het dragen van de gevolgen ervan, zoals pijn of andere symptomen. Denkt u daarbij aan ziekten als kanker en chronische ziekten . Ook na een chirurgische ingreep of bij letsel na en ongeval kan acupunctuur verlichting bieden of leiden tot een sneller en beter herstel.
In acute gevallen, zoals een hartinfarct of een blindedarmontsteking, gaat u natuurlijk direct naar de huisarts!

Een groot voordeel van acupunctuur is dat het nagenoeg geen bijwerkin heeft. Bovendien heeft het een preventieve werking. Acupunctuur vergroot de natuurlijke weerstand, het verhoogt de pijngrens en het stimuleert de levenslust.

Doet acupunctuur pijn?

U kunt een lichte steek, beknelling, pijn of enige pijn voelen als de acupunctuurnaald wordt ingebracht. Sommige acupuncturisten manipuleren de acupunctuurnaald nadat deze in het lichaam is geplaatst, door de naald te draaien of te draaien, op en neer te bewegen of door een machine te gebruiken met een kleine elektrische puls of stroom. Sommige acupuncturisten achten de resulterende tintelingen, gevoelloosheid, zwaar gevoel of pijn (bekend als “de qi”) wenselijk om het therapeutische effect te bereiken.

Als u tijdens de behandeling pijn, gevoelloosheid of ongemak ervaart, moet u onmiddellijk uw acupuncturist hiervan op de hoogte stellen.

Copyright © 2021 Acupunctuur1