Anamnese

Om een goed TCM-behandelplan te maken, is uw eerste eerste consult zeer cruciaal. We zullen vragen stellen met betrekking tot uw algemene gezondheidstoestand, huidige symptomen, medische voorgeschiedenis en medische voorgeschiedenis, dieet en levensstijl, slaappatroon en emotionele toestand, hebben een onderzoek gehad of hebben een behandeling ondergaan, enz. Daarnaast zullen we doen de polsdiagnose om hun kwaliteit, ritme en kracht te controleren. En tongdiagnose om uw tongkleur, coating en vorm te zien, wat ons een goede indicatie zal geven van de conditie van uw inwendige organen. Zodra we voldoende informatie hebben verzameld om de waarschijnlijke oorzaak van uw probleem vast te stellen, kunnen we met u de opties bespreken en de meest geschikte effectieve behandeling voor u kiezen.

Op basis van deze diagnose stellen we een behandelplan voor. We selecteren een vorm van behandelingen zoals acupunctuur, kruiden, moxa of cupping. Of een combinatie van een mengmethode kan een geschikte oplossing zijn, die allemaal afhangt van de conditie en behoeften van elk individu.

U kunt het Intake formulier downloaden om het in te vullen door het op te sturen of mee te nemen voor het eerste consult.

(* We respecteren uw privacy en doen er alles aan om uw persoonlijke gegevens altijd te beschermen. We delen uw persoonlijke gegevens niet met derden.)

* De TCM tien vragen

Waarom stellen TCM-beoefenaars zoveel vragen?

Een eerste bezoek aan een acupuncturist omvat meestal het invullen van een uitgebreid formulier voor gezondheidsgeschiedenis en het hebben van een diepgaande discussie met uw behandelaar.

Als acupuncturist zullen we een aantal vragen stellen over uw gezondheid en levensstijl, waarvan er vele geen verband lijken te houden met uw belangrijkste reden om acupunctuur te zoeken. De vragen zijn echter met elkaar verbonden en uw antwoorden leveren waardevolle input voor het diagnostische proces. Samen met de diagnose van de tong en pols stelt het stellen van wat bekend staat als de “10 vragen” ons in staat om een ​​uniek behandelplan voor u als individu op te stellen. Dit rekening houdend met een breed scala aan tekenen en symptomen is de sleutel tot het succes van acupunctuur.

Als beoefenaars moeten we echt detectives zijn, naar aanwijzingen blijven zoeken en alle feiten verzamelen om voor elke patiënt een behandeling op maat te maken en een succesvol resultaat te krijgen.

Copyright © 2021 Acupunctuur1