De klassieke vijf elementen acupunctuur

Duizenden jaren lang hebben de Chinezen erkend dat de vijf elementen: hout, vuur, aarde, metaal en water in alles en iedereen bestaan ​​en essentieel zijn voor het leven. Klassieke acupunctuur met vijf elementen stelt dat elk mens wordt geboren met of zich vroeg in zijn leven ontwikkelt als een onevenwicht in het natuurlijke functioneren van deze vijf elementen. Deze onbalans wordt de onderliggende oorzaak van ziekte.

Klassieke acupunctuur met vijf elementen onderscheidt zich van andere acupunctuursystemen door het uitgangspunt van de diagnose en behandeling van de fundamentele causatieve factor van een patiënt: het element van de vijf dat de bron van onevenwichtigheid is. De oorzakelijke factor wordt beoordeeld door middel van sensorische informatie die wordt verschaft door het lichaam, de geest en de geest van de patiënt. Elk van de elementen heeft een bijbehorende geur, kleur, geluid en emotie, die kan worden waargenomen wanneer een bepaald element uit balans is. Nauwkeurige diagnose en behandeling van de causatieve factor is de sleutel tot klassieke vijf-elementen-acupunctuur. Bovendien erkent dit elegante systeem dat rekening moet worden gehouden met de gezondheid van het lichaam, de geest en de geest van elk uniek individu om de oorzaak van ziekte volledig te begrijpen en te behandelen. Zo worden geen twee patiënten ooit hetzelfde behandeld.

Professor J. R. Worsley Acupunctuur met vijf elementen, geworteld in oude wijsheid en aangepast door professor J.R. Worsley voor de moderne wereld, is een effectief en uniek geneeskundig systeem dat de oorzaak van ziekte diagnosticeert en behandelt. De ouden observeerden hoe de fundamentele elementen van schepping, hout, vuur, aarde, metaal en water, de natuurlijke mysterieuze orde van het leven creëren. Wanneer deze vijf elementen zich in ons in een evenwichtige en harmonieuze toestand manifesteren, ervaren we gezondheid, welzijn en de vreugde om te leven.

Professor Worsley realiseerde zich dat elk mens één echte oorzaak van ziekte heeft. Hij noemde deze unieke, originele en onderscheidende ontdekking de causatieve factor (CF). Wanneer de CF wordt gediagnosticeerd en behandeld, verdwijnt de oorzaak van de ziekte en verdwijnen de symptomen die de onbalans aangeven.

Worsley’s diepgaande inzicht in de geest, hoe we zijn aanwezigheid in ons kunnen ervaren, en zijn revolutionaire ontdekking van de CF zijn het middel waarmee WA de oorzaak van de ziekten die ontstaan ​​wanneer de geest niet volledig in ons leven is geïntegreerd, diagnosticeert en behandelt. Dit gebrek aan integratie veroorzaakt veel ongeluk, vervreemding en ziekte in de moderne wereld. Worsley was een pionier en wijdde zijn leven aan het onderwijzen dat in de meeste gevallen de oorzaak van fysieke, mentale en spirituele nood in onze moderne tijd eerder in ons ligt dan in externe omstandigheden. Deze stijl van acupunctuur herstelt op elegante wijze onze balans en harmonie en brengt ons terug naar de gezondheid en het welzijn dat ons natuurlijk recht is.

Copyright © 2021 Acupunctuur1