Tinnitus

In het TCM-denken zijn de oren de openingen van de nier op het lichaamsoppervlak en het zijn ook belangrijke draaipunten voor de meridianen om met elkaar te communiceren. Verminderd gehoor, oorsuizen of doofheid betekent interne disharmonie gerelateerd aan de nier.

Tinnitus is moeilijk te behandelen en er zijn veel mogelijke patronen voor tinnitus in TCM-termen. Hieronder volgen drie veelvoorkomende patronen van tinnitus die effectief kunnen worden behandeld met acupunctuur. In sommige gevallen verdween de tinnitus volledig na behandeling van de grondoorzaak van de ziekte.
1. Tinnitus als gevolg van een nieraandoening
De nieren worden beschouwd als een van de vitale organen die tinnitus veroorzaken. In de traditionele Chinese geneeskunde hebben de nieren en oren een nauwe interne relatie. De nieren zijn verantwoordelijk voor het bevorderen van qi en bloed naar de oren en voor het behoud van een normaal fysiologisch functioneren. Wanneer uw nieren een storing hebben, zoals nier-yinzwakte, kunnen de oren onvoldoende bloed en qi uit de nieren ontvangen, wat leidt tot tinnitus.

2. Tinnitus als gevolg van lever-, galblaas- of drievoudige branderstoornis
De meridianen van de lever, galblaas en drievoudige brander lopen rond de oren, wanneer de lever, galblaas en drievoudige brander een blokkade en warmte hebben, zal het langs de meridianen bewegen en de oren bereiken, waardoor de oorcirculatie wordt geblokkeerd en tinnitus ontstaat.

3. Wanneer de miltmeridiaan vochtig kwaad heeft dat de yang-qi die naar het hoofd stroomt, blokkeert, zal er ook een milde oorbel zijn.

In de meeste gevallen is acute tinnitus gemakkelijker te behandelen. En chronische tinnitus duurde langer om het effect na behandelingen te voelen. TCM-beoefenaars bieden vaak acupunctuur in combinatie met kruidenformule bij de behandeling van tinnitus.

Copyright © 2021 Acupunctuur1