Pulsregulerende acupunctuur

Dr. Fu Songqing’s Pulse regulerende Acupunctuur is gebaseerd op “Nan Jing”, een van de klassiekers van de traditionele Chinese geneeskunde (TCM). Geschreven in de late Han-dynastie.
De manier waarop Pulse Acupunctuur reguleert, is om je te concentreren op de Qi en Pulse. Het is: needling volgens de polsdiagnose, en opnieuw controleren van de pols na needling, herhaal het totdat de pols is gereguleerd.

(1) “Ling Shu- de criteria van needling en het verschil tussen echte en slechte Qi”: in de wet van needling is het voornamelijk het aanpassen van de Qi.

(2) “Ling Shu – het begin en het einde van de kanalen”: In het algemeen, wanneer de Qi in harmonie wordt gehouden, moet de naaldbehandeling worden stopgezet.

(3) “Ling Shu – de negen soorten naalden en de twaalf bronpunten”: Voordat men gaat naalden, moet men de pols observeren en weten of de Qi harmonieus is of niet.

Het succes van de behandeling, te zien aan de waarneming van de pols, hangt af van het feit of de Qi is aangekomen of niet.

Pulsregulerende acupunctuur, “Nei Jing”: Wat de ziekte ook is, de harmonieuze energie moet het doel en het criterium van een behandeling zijn. Het maakt niet uit hoe vaak u al heeft gemanipuleerd, de harmonieuze Qi moet het doel en het criterium van een behandeling zijn.

Copyright © 2021 Acupunctuur1