Cosmetische acupunctuur

De huid is het grootste orgaan in het lichaam. Externe tekenen van veroudering kunnen gewoon een weerspiegeling zijn van een intern probleem, zoals een hormonale onbalans of een onbalans in Yin Yang. Acupunctuur is bedoeld om zowel de oorzaak van het probleem als de symptomen aan te pakken.

Acupunctuur wordt gebruikt om schoonheid te verbeteren en een jeugdige uitstraling te behouden, wordt al eeuwen in China gedaan. Het grootste kenmerk van TCM is het holismesysteem. Een aspect is dat het menselijk lichaam een organisch geheel is. De buitenkant van het lichaam wordt gezien als een weerspiegeling van het functioneren van de binnenkant. Acupunctuurbehandelingen kunnen de orgaanfunctie, Qi en bloedcirculatie verbeteren, wat op zijn beurt een effect zal hebben op de huid en het algemene uiterlijk. En het laat de huid er stralend en jeugdig uitzien.

Samen met de acupuncturist wordt een heel persoonlijk plan gemaakt om de schoonheid van binnen en van buiten bij elkaar te brengen.

Hoe kan cosmetische acupunctuur uw huid helpen?

Op het gezicht zal de acupuncturist de kleine en pijnloze naalden inbrengen. Terwijl de naalden de huid doorboren, creëren ze wonden binnen de drempelwaarde, die positieve microtrauma’s worden genoemd. Wanneer uw lichaam deze wonden voelt, gaat het in de herstelmodus. Deze lekke banden stimuleren uw lymfestelsel en bloedsomloop, die samenwerken om voedingsstoffen en zuurstof aan uw huidcellen te leveren, waardoor de huid van binnenuit wordt gevoed. Dit helpt je teint egaal te maken en bevordert de glans van je huid. De positieve microtrauma’s stimuleren ook de aanmaak van collageen. Dit helpt de elasticiteit te verbeteren en fijne lijntjes en rimpels te minimaliseren. Acupunctuur kan de zuurstofniveaus verhogen door microcirculatie, wat kan helpen bij ontgifting en wallen in het gezicht kan helpen voorkomen.

Wat kan cosmetische acupunctuur uw huid helpen?

  • Verbetert de huidskleur en textuur
  • Stimuleert de productie van collageen waardoor de huid voller wordt
  • Verhoogt de celregeneratie waardoor fijne lijntjes en rimpels worden opgevuld en gladgestreken
  • Verhoogt de bloedcirculatie wat zuurstofvoorziening, detox en lymfedrainage bevordert
  • Spant de spieren in het gezicht en de hals aan
  • Verbeter de hormonale balans om acne te helpen

Hoe lang duren behandelingen voor gezichtsacupunctuur?

Behandelingen voor gezichtsacupunctuur duren ongeveer 60 minuten. Een kuur cosmetische acupunctuur bestaat uit 10-12 behandelingen. Sommige mensen zullen direct na één behandeling een goed resultaat zien, andere hebben mogelijk een goed effect na 5-6 behandelingen. Elke persoon reageert anders, afhankelijk van zijn of haar toestand en levensstijl voor en tijdens de behandelserie. Het wordt vaak aanbevolen om de Cosmetische Acupunctuur aan te vullen met kruiden, voedingssupplementen en een gezond dieet.

Wat zijn de bijwerking van gezichtsacupunctuur?

De risico’s van acupunctuur zijn laag als u een bekwame, gediplomeerde acupunctuurbeoefenaar heeft die steriele naalden gebruikt. Vaak voorkomende bijwerkingen zijn pijn en lichte bloedingen of blauwe plekken waar de naalden zijn ingebracht. Mocht u na de behandeling wat blauwe plekken krijgen, dan kunt u ook VSM Arniflor gebruiken zalf om de blauwe kleur te verlichten.


1. Begin met het inbrengen van naalden bij de patiënt. 2. Tijdens de behandeling. 3. Na de behandeling.

Copyright © 2021 Acupunctuur1